'Dit jaar wordt mijn beste jaar ooit', riep mijn vriendin en zakenpartner enthousiast tijdens een weekend weg, ‘Als jij je nou ook eens inschrijft voor het programma ‘365 dagen succesvol’. Dit gaat ons een megaboost geven’. Ik stond met een hoogrood gezicht mijn skipak aan te hijsen en keek haar verdwaasd aan. ‘Jezus Lot, waar komt dit ineens vandaan. We zijn toch lekker bezig samen? En heb je me ooit horen klagen over mijn leuke man, lieve kinderen, fijne vrienden? Oké soms, maar om daar nou een dure cursus voor te gaan volgen? Wat zeg je? Met 80 mensen? Oh nee, niets voor mij zo’n massaal tjakka gedoe…'

En toch loop ik ruim een week later de North Sea Jazz Club binnen, een hippe club op het terrein van de voormalige Westergasfabriek in Amsterdam. Nieuwsgierig naar de mannen die van Nederland in 2020 het gelukkigste land van de wereld willen maken. Getriggerd door hun pakkende website, de enthousiaste reacties en de aandacht die de media aan hen besteedt. 

Een onverwachte kriebel in mijn buik

Braaf leg ik het voorwerp dat ik achter me wil laten op het podium. Mijn ‘Miss Perfect’ krijgt een plek tussen incassobrieven, knuffels, slaappillen en een leeggelopen ballon. Daarna ga ik op zoek naar de stoel met mijn naamkaartje. Een uitdaging in het schemerdonker maar eenmaal op de goede plek kijk ik om me heen. Met wie ga ik dit allemaal beleven? Ik zie mannen, vrouwen, jong, oud ondernemers, creatievelingen. Wat ongemakkelijk maar de meesten met een lach. De vrouw die naast me neerploft, vraagt spontaan waarom ik hier ben. ‘Dat weet ik nog niet precies’, antwoord ik, ‘ik laat het wel over me heenkomen.’

365 Dagen Succesvol Mijn Beste Jaar Ooit 2

Dan zwelt de muziek aan. 
Op het doek achter het podium verschijnt een digitale klok die begint af te tellen. 

Nog drie minuten, twee, een… 
Een onverwachte kriebel in mijn buik.

Doodeng... maar ook kicken

Op nul flitsen de spotlights aan en zetten David de Kock en Arjan Vergeer in het licht. 
Twee dertigers, lekker in hun vel zonder popi jopi te zijn. 

Geloof ik wat ze vertellen? 
Dat als je doet waar je vol van bent, dit doorwerkt naar mensen om je heen? 
ZIJ zijn in ieder geval wel aanstekelijk. 

En de opmerking van de Jiu Jitsu leraar ‘dingen die bij je horen, kosten geen energie’, zet me aan het denken. Ik ben de laatste tijd best moe. 

Maar gegrepen word ik door de mensen om me heen. 
Hun openhartige verhalen over wat ze belemmert en wat hun uitdaging wordt dit jaar. 
Herkenbaar, inspirerend en moedig. 

Dat stimuleert me om eerlijk naar mezelf te kijken. Ik heb alle ingrediënten voor een gelukkig leven maar waarom geniet ik daar zo weinig van? ‘Omdat je je continue moet bewijzen’, fluistert een stemmetje in me. ‘Je vindt jezelf nooit goed genoeg en eigenlijk heb je daar helemaal geen zin meer in. Ga dat maar eens vertellen, dat kun je best’. Dus geef ik mezelf een duw (gesterkt door de oxytocine van de knuffels, de alcohol van de champagne en de warmte vanuit de zaal) en loop naar voren. Door een microfoon, deel ik dit inzicht met meer dan 80 mensen en beloof dat ik dit jaar lief voor mezelf zal zijn en meer ga genieten. Doodeng…. maar ook kicken.

365 Dagen Succesvol Mijn Beste Jaar Ooit 1

Raak me en ik kom in beweging

Ken je deze wijsheid?

Tell me, I’ll forget
Show me, I’ll remember
Involve me, I’ll understand

Ik zou er nog één aan toe willen voegen: ‘raak me en ik kom in beweging’.

De dag daarop weet ik dat het werkt. 
Tijdens een etentje ratelt een vriendin maar door. Zo ken ik haar al jaren, maar nu irriteert het me. ‘Kun je niet gewoon even je mond houden?, flap ik eruit, ‘luister maar eens wat ik gisteren heb beleefd…’ Haar mond valt dicht, ik grijns. 

Yes, het gevoel is gebleven, MIJN jaar is begonnen, zeker weten!!

365 Dagen Succesvol Mijn Beste Jaar Ooit 3

 
Tekst: Hellen Lerou 
Fotografie: Charlotte Tonino
De website van Ebbie & Ivy

Wil je jouw geluk en succes niet aan het toeval overlaten? Volg dan onze GRATIS video-cursus De 13 Stappen naar Geluk en Succes. Is nog leuk ook ;)

En oja: als je deze blog wilt delen... dat kan hieronder!

Groet van David en Arjan

comments powered by Disqus

 

Terug naar overzicht

Psst deze is ook goed:

  • De wereld wacht op mij!

    De wereld wacht op mij!